Atacurile catre telefoanele mobile au crescut de cinci ori in 2005 si au fost afectati clientii a 83% din operatorii de telefonie mobila din lume, reiese din studiul publicat la Congresul 3GSM de la Barcelona de firma de securitate informationala McAfee si compania de cercetare Informa. Cele doua grupuri au realizat un sondaj la care au participat 200 de operatori de telefonia mobila din toata lumea.

"Operatorii de telefonie mobila simt deja impactul amenintarilor informatice asupra clientilor si a performantei retelelor, fiind tot mai ingrijorati de potentialul impact asupra brandului propriu si asupra succesului serviciilor de noua generatie, din care isi obtin o proportie importanta din profit", a declarat McAfee intr-un comunicat.

McAfee, impreuna cu grupul finladez F-Secure, a fost principalul comerciant de aplicatii de securitate pentru terminalele mobile, insa anul trecut majoritatea companiilor de aplicatii antivirus din lume au introdus pe piata produse proprii destinate telefoanelor mobile.