TechTeam Global anunta achizitia companiei suedeze SQM Compania TechTeam Global, Inc a anuntat achizitia companiei suedeze SQM Sverige AB, extinzandu-si capabilitatile de livrare a serviciilor in Europa de Nord prin preluarea acestui important furnizor de IT outsourcing din Stockholm, Suedia. In Europa, Romania este principalul centru de dezvoltare si suport al grupul TechTeam, numarand peste 500 de angajati in Bucuresti, prin filialele TechTeam Akela (dezvoltare software) si TechTeam Global SRL (servicii suport).

Cu 185 de angajati si o cifra de afaceri anuala de aproximativ 81.1 milioane coroane suedeze, SQM adauga portofoliului de clienti al grupului nume importante cum ar fi Kraft Foods, ICA AB, Apoteket, Karolinska Universitetssjukhuset si Hewlett Packard. Celor 185 de specialisti ai SQM li se adauga cei 70 de angajati TechTeam ce lucreaza deja onsite in Gotteborg pentru Volvo Car Corporation. Preluarea urmeaza strategia de extindere spre pietele momentului in Europa si are ca scop diversificarea si imbunatatirea gamei de servicii globale ale companiei.

Pentru TechTeam Akela, divizia de software development a grupului cu sediul in Romania, extinderea in Europa deschide oportunitati importante, in special pentru proiecte distribuite global intre Scandinavia si Europa de Est. Alaturi de cele 17 centre operationale TechTeam existente deja pe intreg globul, noul centru de livrare din Suedia prezinta avantaje strategice semnificative pentru serviciile integrate la nivel de grup.