Euronet Worldwide a preluat Brodos Romania Euronet Worldwide Inc., lider in furnizarea de solutii de plati electronice, a anuntat preluarea intregului pachet de actiuni al Brodos Romania, filiala locala a Brodos AG, o companie privata cu capital german care furnizeaza servicii de retail si distributie electronica pentru industria telefoniei mobile. Brodos Romania a fost infiintata in 2001 si a ajuns lider in servicii de reincarcare electronica a cartelelor de telefonie mobila preplatite (prepaid) in Romania, avand incheiate acorduri de procesare cu principalii doi operatori de telefonie mobila de pe piata locala, Orange si Vodafone

Prin aceasta tranzactie, Euronet Worldwide intra pe piata locala prepaid, aceasta devenind a 12-a piata de profil din punct de vedere al marimii pe care activeaza compania americana. Euronet Worldwide era deja prezenta in Romania printr-o filiala locala, care potrivit oficialilor companiei, este lider pe piata autohtona in furnizarea de servicii de management externalizat al retelelor de ATM si POS (point-of-sale) si in furnizarea de software bancar de retail.

"Brodos Romania ne permite sa intram pe piata romaneasca de servicii prepaid, care este o piata in crestere. Avem in plan sa finantam dezvoltarea Brodos pentru a a oferi noi servicii prepaid clientilor retail din Romania si pentru a creste veniturile companiei", a declarat presedintele si CEO-ul Euronet Worldwide, Michael J. Brown. "Expertiza noastra in procesarea tranzactiilor prepaid, inclusiv cele mai bune practici internationale ale acesteia, ne va permite extinderea afacerilor noastre prepaid pe piata din Romania", a adaugat acesta. Contactati de Wall-Street, reprezentantii Euronet Romania nu au dorit sa ofere detalii privind aceasta tranzactie.