Scopul este de a reduce pana la doar cateva procente costurile de trimitere a sumelor mici de bani, care in prezent sunt de 24% pentru sume de aproximativ 50 de dolari.

"Din cele 6,5 miliarde de persone ale planetei, mai putin de un miliard detin un cont in banca. Singura modalitate prin care aceste persoane pot beneficia de servicii este prin intermediul telefoniei mobile", a declarat managerul GSM Association pentru pietele in curs de dezvoltare, Ben Soppit. A sociatia a precizat ca aproximativ trei miliarde de persoane detin un telefon mobil.

Un grup de 19 operatori de telefonie mobila ce isi desfasoara activitatile in peste 100 de tari, deservind peste 600 de milioane de clienti doreste crearea unui sistem care ar dubla numarul de persoane ce ar primi sume de bani din strainatate, pana la peste 1,5 miliarde de persoane, ducand la cresterea de patru ori a acestei piete, care se estimeaza ca in 2012 va atinge nivelul de o mie de miliarde.

Operatorii de telefonie mobila coopereaza deja cu bancile la nivel local sau regional. Compania specializata in carti de credit MasterCard, care detine o retea de peste 25.000 de banci membre, va conduce un nod global care va reuni pietele nationale si sistemele local de plata conduse de operatorii de telefonie mobila aflati in parteneriat cu bancile locale.