Vodafone a castigat cursa pentru preluarea Hutch Essar Grupul indian Essar, care detine 33% din Hutch Essar si a lansat, de asemenea, o oferta pentru preluarea pachetului de 67% detinut de Hutchison Telecommunications International Ltd, a confirmat duminica adjudecarea licitatiei de britanici. "Vodafone a castigat licitatia", declarase duminica o sursa apropiata tranzactiei.

Vodafone a refuzat sa comenteze, iar Hutschison nu a fost disponibila pentru a face comentarii. Vodafone detine deja un pachet de actiuni de 10% la operatorul indian Bharti Airtel, a carui valoare de piata este de 25,7 miliarde de dolari. Preluarea Hutchison Essar poate forta grupul britanic sa vanda pachetul pe care il detine la Baharti, pentru ca legislatia indiana prevede ca o companie straina nu poate detine mai mult de 74% din actiunile unei societati autohtone. O alta solutie pentru Vodafone este incheierea unui parteneriat cu o companie locala pentru 26% din actiuni.

"Vodafone ne-a oferit sa ii fim parteneri", au declarat reprezentantii Essar intr-un comunicat. "Evaluam toate optiunile pe care le avem pentru a satisface cel mai bine interesul grupului nostru", mai precizeaza comunicatul, informeaza NewsIn, citand Reuters.