Lansarea de pe 30 ianuarie a Microsoft Windows Vista marcheaza momentul in care, pentru prima data, un sistem de operare solicita o unitate de procesare grafica (GPU) pentru cea mai buna performanta.

CNET Networks au mentionat ca pentru Windows Vista este necesar un procesor grafic, USA Today a scris: "Pentru a utiliza interfata grafica atractiva a sistemului de operare Vista, utilizatorii au nevoie de o placa video sofisticata".

NVIDIA a atestat astfel o variata gama de GPU-uri si MCP-uri de pe piata pentru a fi Windows Vista Ready, fiind singura companie de procesare grafica ce are patru generatii de GPU-uri si MCP-uri atestate de catre Microsoft pentru a fi Windows Vista Premium Ready si, de asemenea, care detine unitati de procesare grafica compatibile Microsoft DirectX 10.

"Windows Vista dispune de o interfata 3D noua foarte atragatoare care imbunatateste in mod substantial experienta pe computer", declara Rob Csongor, vicepresedinte al diviziei de corporate marketing a NVIDIA. "Interfata Aero Glass, Flip 3D, Windows Vista Photo Explorer ale Vista si capacitatile media sporite ale acestui sistem sunt, in fapt accelerate cu ajutorul procesorului grafic de la NVIDIA. Fiecare utilizator care intentioneaza sa-si upgradeze PC-ul sau sa-si cumpere un nou calculator trebuie sa fie sigur ca include un procesor grafic in sistem".

Peste 100 de GPU-uri si MCP-uri compatibile Vista

"Microsoft a colaborat cu NVIDIA pentru a se asigura ca GPU-urile NVIDIA reprezinta solutii foarte bune pentru Windows Vista", declara Anantha Kancherla, principal group program manager la Microsoft. "In plus, unitatile de procesare grafica compatibile DirectX 10 de la NVIDIA ofera rezultate impresionante, care vor depasi asteptarile viitoare ale gamerilor".

Astfel, NVIDIA a creat peste 100 de GPU-uri si MCP-uri compatibile Windows Vista care sunt disponibile momentan pe piata si ofera in prezent driverele certificate Windows Hardware Quality Labs (WHQL) pentru multe dintre aceste produse producatorilor de PC-uri care beneficiza de Windows Vista si consumatorilor, direct de pe site la www.nvidia.com.

Pe langa suportul oferit pentru Windows Vista cu ajutorul GPU-urilor si MCP-urilor sale, NVIDIA extinde experienta Vista dincolo de PC prin platforma proprie "Preface" prezentata in numerele noastre trecute. NVIDIA Preface reprezinta un sistem secundar de afisare care le ofera utilizatorilor accesul la Windows Gadgets si la informatiile de pe notebook-ul sau PC-ul lor, chiar si atunci cand sistemul principal este oprit. Windows Gadgets sunt aplicatii care afiseaza diferite tipuri de informatii precum ora, calendarul, vremea, informatii financiare. Acestea pot rula pe desktop in Windows Vista Sidebar sau pe un ecran auxiliar ca acelea autorizate de platforma NVIDIA "Preface".