Microsoft a recunoscut faptul ca aceste capacitati de recunoastere a vocii pot fi deturnate astfel incat PC-ul sa stearga singur fisiere. De asemenea, Microsoft a recunoscut ca atacul ar fi tehnic posibil, dar ca nu este un motiv de ingrijorare pentru ca exista mai multe bariere care ar face materializarea acestui atac dificila. Comanda vocala nu va putea fi folosita pentru functii privilegiate ca formatarea unui unitati de disc (drive), sau crearea unui cont nou.

Cercetatorii Microsoft care se ocupa cu probleme de securitate afirma "exista alte bariere impotriva atacurilor de acest gen, care includ locul in care sunt postate boxele si microfonul iar caracteristicile tehnice ale acestora nu le permite accesarea comenzilor din afara. Luam in serios rapoartele, le analizam si suntem foarte siguri ca nu exista motiv de ingrijorare pe tema efectelor acestei probleme asupra Vista".

In timp ce capacitatile de recunoastere a vocii erau o caracteristica a Windows XP, in Windows Vista utilizarea acestora a fost marita.