Reprezentantii Vodafone estimeaza ca piata de muzica digitala ar putea ajunge, in 2008, la 15 - 16% din totalul pietei de muzica daca vor fi luate masuri sustinute impotriva pirateriei. "sPe telefonul mobilt, lunar, descarcarile muzicale la Vodafone sunt de ordinul miilor", a mai declarat, pentru NewsIn, Diana Iosu.

Clientii pot descarca muzica pe telefonul mobil prin serviciul Orange, din aprilie 2006, iar, prin operatorul Vodafone, din iunie 2006. Potrivit reprezentantilor companiei, la Orange tariful pentru descarcarea unei melodii este de 1,6 euro (fara TVA), iar, la Vodafone pretul este de 2,5 dolari americani.

Serviciile prin care poti descarca muzica pe internet au aparut in Romania in decembrie 2005. "In prezent, media este de 10.000 de melodii in fiecare luna. De la aparitia serviciului pana acum au fost descarcate aproximativ 100.000 de melodii", a declarat, pentru NewsIn, Dan Popi, manager-director la Cat Music/EMI Romania.

Pretul unei melodii pe site-ul Musicmall.ro este de 0,9 dolari americani, iar plata se face prin SMS catre operatorii de telefonie mobila. Potrivit lui Dan Popi, manager-director la Cat Music/EMI Romania, 55% din pretul melodiei revine operatorului de telefonie mobila, iar restul de 45% se imparte in trei parti egale intre casa de discuri, artist si site-ul care gazduieste melodiile.