Presedintele Microsoft, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca se asteapta sa mai lanseze cel putin inca trei versiuni de Windows pentru ca evolutia rapida a internetului necesita reconfigurarea sistemelor de operare. "Internetul evolueaza intr-un ritm alert si toate aceste schimbari in modalitatea de utilizare a internetului vor necesita reconfigurarea sistemelor de operare. Consider ca lansari majore vor fi necesare la fiecare trei ani si cred ca vom vedea cel putin inca trei versiuni de Windows", a declarat Bill Gates.

Cofondatorul Microsoft a mai declarat ca multi romani au contribuit la dezvoltarea sistemului de operare Windows Vista, care fost lansat joi in Romania de presedintele companiei. "Multi romani au contribuit la dezvoltarea acestui sistem de operare, nu este vorba doar despre romanii care muncesc la Microsoft, ci si de companii partenere, cum ar fi grupul GeCad, parteneri care au avut un input important".

Bill Gates s-a aratat impresionat de calitatatea angajatilor romani si a spus ca ii cunoaste pe foarte multi care lucreaza pentru Microsoft, fie la nivel central, fie la cel regional. "Avem aproape 300 de angajati, comunitate mare, dedicata, nu numai companiei Microsoft, cat si Romaniei, deoarece ei vor realiza relatiile si vor continau sa sprijine tara, in continuare, pentru dezvoltare.

Bill Gates s-a aratat interesat de proiectele guvernamentale privind investitiile in informatizare prezentate joi de ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy si ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga.

Ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, si ministrul administratiei, Vasile Blaga, au prezentat companiei Microsoft o serie de proiecte guvernamentale intre care sistemul educational informatizat, informatizarea mediului rural si alte proiecte din administratia publica, de care Bill Gates s-a aratat interesat, potrivit declaratiilor lui Szolt Nagy. intalnirea a avut loc dupa conferinta de presa in care predintele Microsoft a inaugurat Centrul Global de Suport Tehnic si a lansat Windows Vista si Office 2007.

"Bill Gates a felicitat administratia publica pentru ca lucreaza ca o echipa in eforturile de informatizare si s-a aratat deschis in dezvoltarea operatiunilor Microsoft in Romania prin implicarea in alte proiecte", a declarat ministrul comunicatiilor, citat de NewsIn.

Gates, Comandorul Romaniei

Cu ocazia inaugurarii centrului Microsoft, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a acordat lui Bill Gates Steaua Romaniei in grad de Comandor. "Sunt onorat de aceasta decorare, reprezinta rezultatul efeorturilor noastre in Romania. Ma simt onorat de prezenta in tara dumneavoastra", a declarat Bill Gates.

Traian Basescu, a declarat ca piratarea Microsoft Office, dupa 1990 - un lucru rau -, a fost pana la urma o investitie in prietenia romanilor fata de calculator, pentru dezvoltarea solida a industriei IT in Romania. "imi aduc aminte inceputul anilor '90, cand, trebuie sa recunoastem, programul Microsoft Office a fost probabil cel mai piratat program din lume, pe piata romaneasca. Atunci nu aveam legi, dar acest program a avut un impact extraordinar. in primul rand tanara generatie a devenit prietena lui Bill Gates si, in al doilea rand, tanara generatie din romania a descoperit calculatorul", a declarat seful statului.