Potrivit studiului, realizat de Grupul Tehnologie, Media si Telecomunicatii din cadrul Deloitte, accesarea internetului prin intermediul computerelor a atins gradul maxim de saturare. Este probabil ca, pe viitor, accesul la internet sa fie influentat de inovatia adusa industriei tehnologice pentru care calculatorul nu va mai fi un punct central de interes si care isi va focaliza atentia pe dispozitive mici, specializate, simple si putin costisitoare care au la baza cererea pentru servicii si aplicatii. Aparatele mici ar fi dispozitive portabile de e-mail sau media playere portabile, se arata in studiu.

Companiile producatoare de echipamente tehnologice ar trebui sa se orienteze spre crearea de dispozitive mobile, precum receptoarele radio de internet, dispozitivele de mesagerie digitala si securitate video, care nu necesita interfata sofisticata a unui computer, afirma expertii Deloitte. Industria tehnologiei are capacitatea sa exploateze dispozitivul de transmitere a unui flux mare de date prin fibra optica in scopul cresterii importantei internetului in randul populatiei.

Televiziunea receptionata prin intermediul dispozitivelor mobile, care pana in prezent nu a avut un mare impact comercial, este putin probabil sa isi schimbe tendinta pe parcursul anului, se arata in studiu. Cu toate acestea, daca circuitul datelor ar putea fi inversat, in sensul transmiterii continutului video din telefon in televizor, pot aparea in acest sens schimbari in ceea ce priveste obtinerea profiturilor din transferul de date.