"Primaria a primit doua oferte pentru realizarea acestui proiect in prima parte a lunii decembrie 2006. In urma analizei documentelor depuse, comisia a hotarat reluarea procesului de licitatie", a adaugat Radu. Denumit Retea metropolitana de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii - NetCity, proiectul ar fi trebuit dezvoltat in parteneriat public-privat, iar lucrarile erau programate sa inceapa in primavara acestui an.

Ofertele pentru acest proiect au fost depuse de doua consortii de firme, si anume Luxten, Ericsson, Alcatel si Neotel si Aro Construct, Omnilogic si Siemens. Netcity consta in executarea unei canalizatii, unde toata reteaua de cabluri de fibra optica urma sa fie coborata de pe suporturile actuale.

Totodata, executantul va monta cabluri suplimentare, destinate inchirierii de catre operatorii care vor sa furnizeze servicii de telecomunicatii intr-o anumita zona. Netcity va permite, de asemenea, instalarea unor dispozitive de control al traficului rutier, implementarea unui sistem de alarmare a populatiei si o conexiune unitara intre Primaria Capitalei si cele de sector si companiile subordonate. Proiectul este structurat in trei etape, primele doua fiind evaluate la 100 milioane de euro fiecare.