Unul dintre acestea este mouse-ul din aur alb de 18 karate si decorat cu 59 de briliante, creat de Pat Says Now si disponibil, la pretul de 18.600 de euro, in boutique-uri exclusiviste din Zürich, Frankfurt si Abu Dabi. Iar cine-si permite o asemenea jucarioara, musai trebuie sa aiba si laptop-ul olandez "Tulip E-Go Diamond" de 283.000 de euro, confectionat din paladiu si aur alb si batut cu diamante de 80 de karate.

Pasionatii de obiecte pretioase se pot orienta insa si spre celularul sclipitor, marca Vertu (din grupul Nokia), lucrat manual din aur, platina, diamante si rubine, asta daca dispun de minimum 4.000 de euro, cat costa cel mai simplu model. Ceva mai ieftin, doar vreo 2700 de euro, este celularul Nokia 8800 Sirocco, cu carcasa din aur de 24 de karate, pe care sunt incrustate opt diamante. La intersectia dintre tehnica de varf si arta bijutierilor gasim insa si cel mai scump PC din lume, pretuit la nu mai putin de un milion de dolari!

Producatorul, firma americana Moneual, si-a lasat aparatul pe mainile designerului de bijuterii Lee Charles Buckingham, care l-a acoperit cu diamante si i-a dat o forma unica. Versiunea "fara sclipici" face cu 30.000 de euro mai putin, dar are 3 ani garantie si beneficiaza de hardware-update gratuit. Unic este si USB-ul de lux produs de White Lake si confectionat din aur de 14 karate si diamante. Pretul lui? 2.950 euro. Amatorii de muzica nu trebuie sa rateze insa MP3-player-ul din aur de 18 karate, acoperit cu 63 de briliante, la care s-a lucrat manual timp de 100 de ore! Acest prim model Trekstor i.Beat organix Gold a fost initial o comanda speciala pentru miliardarul rus Alex Shnaider, proprietarul echipei de Formula 1 Midland, dar acum poate fi cumparat de oricine dispune de 20.000 de euro.

Exista, desigur, si un iPod de lux, iPod nano de la Intergem, la 11.500 de euro, justificat, daca ne gandim la cele 580 de diamante din dotare! Iar pentru asemenea aparat, merita achizitionate si castile iDiamonds, al caror nume spune aproape tot in legatura cu designul de conceptie italiana. Nu costa "decat" 660 de euro, cele mai ieftine!