Compania este un furnizor de solutii pentru integrare sisteme informatice internet si comunicatii, consultanta, training, productie si distributie tehnica de calcul si productie software.

Productia software este de tipul Enterprise Resource Planning (ERP), Customer Relationship Management (CRM), Suply Chain Management (SCM), Execution Management (EAI), aplicatii GIS (Geographic Information Systems), E-business application development

Asesoft produce calculatoare, imprimante, copiatoare si accesorii. Compania produce, sub umbrela marcii Asesoft, servere (Intel Product Integrator), echipamente multifunctionale, echipamente active si pasive de retea, licente software (Microsoft, Novell, Norton, Autodesk, etc.), accesorii.

Asesoft este distribuitor al produselor Compaq, Hewlett-Packard, IBM, Fujitsu, Epson, Canon, Seikosha, Intel, Telesyn, 3Com, AMD, Seagate, etc. Asesoft International Ploiesti este o companie cu capital romanesc, infiintata in 1997, in domeniul productiei si distributiei de tehnica de calcul, precum si al serviciilor informatice. In 2005, Asesoft International Ploiesti a avut o cifra de afaceri de 26,41 milioane lei (7,29 milioane euro) si un numar de peste 50 de angajati, potrivit paginii de internet a Ministerului Finantelor Publice.

Grupul Asesoft acopera toate ariile de business: distributie hardware, software, integrare de solutii hardware si software specializate, consultanta si continut electronic, servicii IT si telecomunicatii, sisteme integrate audio-video, sisteme integrate pentru informatizarea administratiei publice si operatorul de telecomunicatii 2K Telecom. Actionar principal este omul de afaceri Sebastian Ghita.