Aparute pe piata in urma cu trei ani, telefoanele cu cristale Swarovski au facut rumoare la acea vreme, acum insa nu mai par a fi in tendinte. Compania LG a anuntat recent ca, incepand din 2007, se va purta telefonul Prada. Renumitul brand din industria bunurilor de lux a acceptat sa colaboreze cu LG, pentru a crea un inedit celular.

Elegantul KE 850, ultraslim, despre care producatorii spun ca e primul telefon cu functii complete "touch screen", foloseste, in loc de clasica tastatura, un ecran senzitiv, cu icon-uri stralucitoare, ce dispar atunci cand mobilul e in stand-by, telefonul devenind negru compact. Functiile telefonului pot fi activate la o simpla apasare a ecranului cu degetul sau cu ajutorul unui stilou special. "La fel ca si in cazul creatiilor vestimentare si al accesoriilor pe care le facem, dorim sa producem un telefon care sa surprinda. Nu vrem sa brenduim un produs deja existent, ci sa inovam. Am reusit sa cream un telefon inedit, atat in ceea ce priveste dotarile tehnice, cat si designul unic", a declarat directorul Prada, Patrizio Bertelli. Aparatul are dimensiunile 98.8x54x12 mm, dispune de ecran LCD de 3 inch si o camera video de 2 megapixeli, cu lentile Schneider-Kreuznach incorporate.

Dintre dotarile multimedia, amintim MP3 playerul, video playerul (inclusiv cu functie H.263 pentru videoconferinte), functia multitasking pentru trimiterea de mesaje si cardul de memorie extern, ce suplimenteaza capacitatea memoriei, permitand stocarea mai multor fisiere cu muzica si videoclipuri. Potrivit producatorilor, noul telefon va fi lansat pe piata la sfarsitul lunii februarie si va costa aproximativ 600 de euro.