Aceste atacuri informatice permit unui hacker sa obtina in mod ilegal datele personale ale utilizatorilor, precum si alte informatii confidentiale (conturi, carduri, parole, sustragere de baze de date, etc) care pot fi utilizate ulterior in scopuri personale (comert ilicit, trafic de informatii).

In acelasi timp, anul 2007 va aduce, cu siguranta, o inmultire a atacurilor prin e-mail, iar recentele mesaje referitoare la Saddam Hussein, la furtuna care a lovit Europa sau la moartea lui Putin, au demonstrat deja ca stirile zilei devin instrumente pentru tehnici de inginerie sociala. Practic, hackerii incearca sa atraga atentia utilizatorilor de e-mail pentru a-i determina sa deschida programele din atasament. Ulterior, acestia vor avea acces catre PC-ul infectat, mai precizeaza cei de la BitDefender.

De asemenea, mesajele de tip spam (mesaje nesolicitate) cu imagini atasate si fara text vor reprezenta peste 50% din totalul spam-ului mondial. In acest moment, majoritatea solutiilor antispam nu ofera nici un fel de protectie impotriva acestui fenomen. Nu in ultimul rind, in 2007, vor continua sa fie produse din ce in ce mai multe aplicatii informatice, gata infectate. In aceste cazuri, hackerii pretind ca vor sa contribuie la securitatea utilizatorilor, dar in realitate ascund in codul aplicatiilor virusi sau spyware.