Aproximativ 700 de nume de domenii .eu au fost inregistrate din Romania dupa cinci zile de la aderare. Taxa pentru un domeniu .eu este de maximum 14 euro/an, in timp ce pentru .ro platim ceva mai mult, dar pe viata.

De la 1 ianuarie 2007, persoanele fizice si juridice din Romania pot trimite cereri pentru inregistrarea de domenii .eu. Potrivit EURid (European Registry for Internet Domains), pana la data de 5 ianuarie, tara noastra "a contribuit" cu 687 de nume de domenii active la zestrea europeana in domeniu. Vecinii nostri de la sud de Dunare se misca mai incet, inregistrand doar 37 dintr-un total de 2.434.123 de nume de domenii .eu active. Statistica EURid arata ca primul nume de domeniu .eu din partea Romaniei s-a inregistrat la data de 1 ianuarie, la ora 00:02:56, fiind vorba despre "lex-expert.eu".

CONDITII

Inregistrarea domeniilor .eu nu se face direct de EURid, ci prin intermediul unor registratori, firme autorizate de organizatia europeana. In ceea ce priveste Romania, conform site-ului EURid, exista autorizari pentru sapte firme: Axetel, Eurodomenii, Extreme Solutions, Jump Network Services, Smart Quality Solution, Gazduire Web, Internet Domreg.