Cel mai mare motor de cautare din lume Google testeaza difuzarea pe internet a reclamelor de tip videoclip pentru a crea un sistem asemanator cu serviciul AdSense, care se foloseste de texte si imagini pentru a vinde publicitate, anunta site-ul Mediaweek.com.

Grupul Google a difuzat in ultima saptamana reclame video prin intermediul clipurilor pentru compania de asigurari americana AllState, de cate 15 secunde, create de producatorul de interviuri video in spatiul broadband (internet in banda larga) Beet.tv.

Compania de internet a refuzat sa precizeze suma primita pentru acest tip de reclama dar seful de la Beet.tv Andy Plesser a spus ca reclamele pentru Allstate au fost vandute cu 15 dolari pentru o mie de vizualizari (daca un vizitator acceseaza site-ul de cinci ori, accesta va contoriza cinci vizualizari), iar banii au fost impartiti pe din doua de Beet.tv si Google. Directorul Beet.tv a mai spus ca siteul are aproximativ 1.000 de vizitatori pe zi.

Veniturile din publicitatea ce insoteste continutul video va creste de sase ori pana in 2010 la nivel mondial si va ajunge la cifra de 2,3 miliarde de dolari, ceea ce va reprezenta 10% din totalul de publicitate onlin de atunci, potrivit institutului eMarketer.