Casa de discuri Sony BMG a accepat sa plateasca o amenda de 750.000 de dolari pentru a rezolva pe cale amiabila o plangere potrivit careia Sony BMG ar fi vandut CD -uri dotate cu dispozitive defecte impotriva pirateriei, au declarat surse oficiale pentru agentia de presa AFP.

Pe langa aceasta amenda, Sony BMG trebuie sa si ramburseze pana la 175 de dolari consumatorilor californieni care au depus plangerea, pentru a acoperi chetuielile de repunere in functiune a programelor antivirus si sa elimine programul Digital Rights Management (DRM) din calculatorul utilizatorilor, potrivit AFP.

Plangerea depusa impotriva Sony BMG afirma ca in perioada ianuarie- noiembrie 2005, Sony BMG a fabricat peste 12,6 milioane de CD-uri muzicale gravate cu acest program, destinat sa limiteze numarul de copii ale unui cantec.

"CD-urile nu erau prevazute cu niciun avertisment, iar programul se instala automat fara sa avertizeze utilizatorul", a spus Procurorul Californiei, Bill Lockyer, citat de AFP. Programul facea sistemul de exploatare Windows vulnerabil piratilor informatici, potrivit pagubitilor, citati de AFP.