Sony Corp. va intra in 2007 pe piata magazinelor video online, odata cu lansarea unui serviciu de descarcare de jocuri pentru consola PlayStation Portable, productiile TV urmand a fi descarcate de pe Internet prin intermediul platformei PlayStation Portable.

Serviciul urmeaza sa fie lansat in primavara anului viitor, dupa ce Sony va incheia contracte cu principalii furnizori de continut video, scrie Financial Times. Posesorii unei console PSP vor avea posibilitatea de a face o singura copie a filmului descarcat, acesta reprezentand un avantaj fata de alte magazine online care nu permit copierea productiilor descarcate.

Desi piata este considerata ca fiind inca imatura, concurenta este foarte puternica, magazinele online precum Movielink si CinemaNow sau intrarea pe acest segment a Microsoft, Amazon si Apple intensificand concurenta. Sony va benefica de un avantaj avand in vedere faptul ca posesorii consolelor PSP nu vor trebui sa achizitioneze un software suplimentar pentru a putea descarca productiile TV. In plus, Sony are deja o piata de desfacere estimata la 20 de milioane de persoane, numar aferent consolelor PSP vandute la nivel mondial.

Sony poarta deja negocieri cu Amazon.com, Movielink si CinemaNow, urmand ca serviciile oferite de cei patru jucatori sa fie compatibile. Serviciul Apple nu va fi in schimb compatibil cu platforma Sony, posesorii unei console PSP neavand posibilitatea de a viziona un film descarcat de pe magazinul Apple. Sony poarta de asemenea negocieri cu casele producatoare de filme, Sony Pictures Entertainment urmand sa fie principalul furnizor de continut video pentru serviciul companiei.