Aplicatiile telefoniei mobile devin tot mai sofisticate, numeroase companii oferind servicii si aplicatii specifice spre exemplu doar produselor rulate pe un PC. Spre exemplu, localizarea posesorului unui telefon mobil a deschis o intreaga piata, mai multi producatori de software duelandu-se pentru atragerea cat mai multor utilizatori.

Serviciul prin care parintii pot sa stie in orice moment unde se afla copii lor, bazat pe tehnologia GPS, a devenit mult mai diversificat. Producatorii de software pentru telefonul mobil ofera acum posibilitatea de a sti unde se afla prietenii tai, ce fac, cu cine sunt, ca si posibilitatea de a afla imediat ce acestia au facut o noua insemnare pe blog sau au incarcat o poza sau un clip pe un site specializat.

Jaiku, o companie finlandeza care produce un software destinat telefoanelor mobile, ofera in plus pe langa aplicatiile enumerate mai sus si posibilitatea de a afla cine a fost ultimul apelant al unui contact din acelasi grup si durata apelului. Cu ajutorul programului Jaiku, compatibil cu o serie de telefoane de ultima generatie, poti afla practic unde iti sunt amicii si ce fac ei in momentul respectiv, existand si posibilitate primirii acestor informatii prin alerte SMS.

Mobiluck, o companie franceza care a pariat de asemenea pe comunitatile posesorilor de telefoane mobile, ofera in plus un serviciu care te anunta daca unul din prietenii tai este in apropiere. Practic, daca unul din contactele din grupul tau este intr-o zona apropiata, telefonul incepe sa vibreze, oferind si informatii despre locul unde se afla persoana respectiva.

Compania franceza a pus bazele unei comunicati numite MobiLuckers, membrii acesteia putand sa isi trimita unii altora poze sau informatii incluse in profilul personal, fara a fi cerut numarul de telefon al persoanei catre care sunt trimise aceste informatii. Oficialii companiei spun ca membrii MobiLuckers au prin aceasta metoda posibilitatea de a cunoaste noi persoane, aplicatiile oferite fiind evident un factor de socializare.

In plus, Mobiluck promite ca va oferi si mai multe servicii in viitorul apropiat, printre care posibilitatea de a juca un joc pe telefonul mobil impreuna cu un prieten din comunitatea MobiLuckers, posibilitatea de a afla informatii privind ofertele de inchiriere ale unor apartamente - in momentul in care va fi realizata o sectiune de anunturi, sau posibilitatea de a pune intrebari pe un grup local - spre exemplu, vor putea fi puse intrebari privind orientarea intr-un oras strain, intrebari adresate membrilor comunitatii MobiLuckers din acel oras.