Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania a depasit un milion de clienti la o saptamana dupa ce a implinit un an de activitate in Romania. Cosmote Romania estimeaza o cota de piata de 6,5% pana la sfarsitul anului, a declarat directorul general al companiei, Nikolaos Tsolas. Acesta mai estimeaza ca acoperirea retelei Cosmote va atinge 95% din populatie si 82% din teritoriu la sfarsitul anului in curs, iar in 2007, 98% din populatie si 95% din teritoriu.

In prezent, aproape 92% din populatie are acces la reteaua Cosmote, care acopera teritoriul national in proportie de 72%, in urma unor investitii de peste 220 de milioane euro, au declarat recent reprezentantii companiei. Operatorul de telefonie mobila a anuntat ca va continua planul de investitii de 450 milioane de euro pentru primii trei ani de operare.

Numarul clientilor Cosmote Romania a crescut cu 138.000 in trimestrul trei si a atins aproape 670.000 la sfarsitul lunii septembrie, cifre care corespund unei cote de 4,3% din piata de telefonie mobila romaneasca.

Majoritatea bazei de clienti a Cosmote Romania este compusa din utilizatori de servicii preplatite, pe baza de cartela (circa 83%), ca urmare a ofertelor agresive ale companiei pe acest segment, se arata intr-un comunicat al operatorului.