Atac phishing indreptat contra clientilor Raiffeisen Bank Piratii informatici merg mai departe in incercarea de a afla detalii despre conturile de online banking ale romanilor: un atac de tip phishing a avut loc avand in vizor utilizatorii Raiffeisen Bank, anunta reprezentantii PCForum.

Este al doilea atac de acest tip dupa cel asupra BCR, descoperit si oprit cu ajutorul Bitdefender. In cazul Raiffeisen site-ul fantoma care colecteaza informatiile sensibile a fost pana ieri activ.

Seria atacurilor de tip phishing (timiterea unor mesaje false pentru culegerea de informatii sensibile) continua asupra utilizatorilor de Internet din Romania.

Mesajul phishing vine de la Birouclienti@raiffeisenonline.ro si cere utilizatorului sa introduca datele de cont si parolele aferente.

Stimate client,

Recent, Banca Raiffeisen a derulat o procedura de reverificare a conturilor online datorita numarului crescand de frauda in anumite tari eurpene. Protejarea securitatii contului Dumneavoastra si a retelei Raiffeisen este principala noastra grija. Ca si o masura preventiva trebuie sa va reverificati datele online pentru o mai mare siguranta. Va rugam sa va logati dand click pe linkul de mai jos:

Phishing si pharming

"Phishing" este o forma de frauda pe Internet prin care se urmareste obtinerea de informatii personale legate de utilizarea cardului precum numar card, valabilitate, user ID-ul si parola