Consiliul Concurentei a anuntat marti amendarea companiilor UPC Romania, RCS&RDS, Astral Telecom (cumparata de UPC) si Cablevision of Romania (cumparata de Astral, acum UPC) cu sume care totalizeaza 25,9 milioane RON (adica peste 7,5 milioane de euro).

Conform institutiei, in anul 2001, UPC Romania si Hi-Fi Quadral au incheiat o intelegere de tip cartel, avind ca obiect impartirea pietei serviciilor de cablu din municipiul Timisoara. Cu alte cuvinte, Consiliul Concurentei acuza UPC Astral si Hi-Fi, care a fost mostenita de RCS&RDS, ca si-au impartit piata din Timisoara, lipsind clientii de alte variante. Daca pe anumite strazi a fost prezenta doar o firma de cablu, consumatorii nu au avut alta optiune decit sa se aboneze la acea firma si sa-i accepte conditiile, indiferent de clauzele contractuale sau de preturile practicate.

Drept urmare, UPC a "incasat" o amenda de 7,2 milioane RON (peste 2,1 milioane de euro), iar RCS&RDS, in calitate de succesor de drept al Hi-Fi, o amenda de 807.275 RON (peste 235.000 de euro).