Un studiu comandat de Natiunile Unite a descoperit ca 97% dintre site-urile importante din lume nu asigura nici macar standardul minim de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilitati, anunta site-ul BBCNews.com.

Studiul, realizat de agentia de cercetare Nomensa, a fost intocmit pe baza studierii site-urilor celor mai importante din 20 de tari, din cinci domenii diferite - turism, comert cu amanuntul, banci, guvern si media.

Standardele de accesibilitate pentru persoanele cu handicap sunt stabilite de principala organizatie internationala responsabila cu standardele internetului, World Wide Web Consortium (W3C). Printre masurile care trebuie sa asigure persoanelor cu dizabilitati acces optim la site-uri se numara furnizarea unor descrieri complete pentru fotografii si alte elemente grafice, folosirea unor culori care sa asigure contrast puternic, facilitatea de a redimensiona pagina de web dupa nevoi s.a.m.d.

Singurele site-uri, dintre cele cuprinse in studiu, care indeplinesc minimul de standarde de acces sunt cel al prim-ministrului Marii Britanii, cel al guvernului spaniol si cel al cancelarului Germaniei, potrivit sursei citate.