Ballmer prezinta cele doua produse mult asteptate, precum si noua versiune a programului de mesagerie "Exchange Server 2007" la sediul bursei din New York, NASDAQ incepand cu ora 17.30 (ora Bucurestiului). Noile produse sunt disponibile numai pentru companii, potrivit NewsIn. Utilizatorii indinviduali vor avea de asteptat pana pe data de 30 ianuarie 2007 cand se va lansa si "Home Edition".

Noile versiuni ale Windows si Office sunt extrem de importante pentru gigantul IT American, dat fiind faptul ca, in versiunile lor actuale, cele doua produse reprezinta 90% din castigurile companiei si peste doua treimi din vanzarile sale. Totodata, pentru prima data in istoria sa, Microsoft lanseaza atat Windows cat si Office in aceeasi zi. Peste 90% din cele aproximativ 900 de milioane de computere din lume folosesc sistemul de operare Windows. Singurul concurrent serios al sistemului de operare Windows este asa-zisul sistem "liber", cu codul sursa deschis, precum Linux, si care se distribuie gratuit.

Cu toate acestea, in urma cu o luna, Microsoft a lansat o versiune primara a aplicatiei Windows, programul Office, in parteneriat cu grupul Novell, cel mai mare distribuitor de sisteme de operare "libere" Linux.