Portalul se doreste a fi interfata de acces a persoanelor juridice si fizice catre institutiile administratiei publice prin asigurarea unei modalitati rapide de plata a datoriilor catre stat. Ghiseul fiecarei institutii in parte va fi gestionat si intretinut de institutia respectiva, dar ele se vor regasi grupate in cadrul acestui portal (www.ghiseul.ro).

DotCommerce Romania considera ca implementarea proiectului "Ghiseul Virtual de Plati " va avea un impact major, datorita cresterii numarului de posesori de carduri bancare, a rapiditatii solutiei de plata, a usurintei de utilizare, a sigurantei garantate a tranzactiilor precum si a disponibilitatii 24/7.

Experienta pe care DotCommerce Romania a acumulat-o pe piata privata , unde este lider in procesarea de tranzactii online, a fost de un real ajutor in proiectarea unei aplicatii usor de utilizat si securizata.

Scopul si avantajele realizarii unui asemenea portal il reprezinta sporirea flexibilitatii sistemelor de plati in cadrul administratiei publice, asigurarea unei transparente totale a tranzactiilor efectuate, prin emiterea de dovezi de plata recunoscute juridic si posibilitatea de monitorizare a statusului operatiunilor; posibilitatea de interfatare cu orice procesator de plati online, asigurarea unor interfete standard cu sisteme de plata deja existente pentru adaptarea cat mai rapida la noua solutie, facilitarea accesului cetatenilor la solutiile de plata online.