"Nu vom accepta ca pierderile suferite de Romtelecom din cauza politicii incorecte a autoritatii de reglementare si a managementului defectuos, pe segmentele marketing si comercial, sa se reflecte asupra salariatilor" a declarat marti Andrei Ioan presedintele principalului sindicat din Romtelecom.

Federatia Sindicatelor din Telecomunicatii (F.S.Tc) a organizat marti o conferinta de presa in care si-a exprimat protestul la adresa politicii de reglemantare discriminatorii a Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC).

Reprezentantii F.S.Tc. au solicitat Primului-Ministru sa dispuna o ancheta asupra modului in care ANRC isi exercita rolul de arbitru al pietei, solicitare exprimata anterior si de directorul general al Romtelecom, James Hubley, informeaza NewsIn. Sindicalistii s-au alaturat astfel conducerii Romtelecom, reclamand pierderi de sase milioane de euro pe an, pierderi pe care compania le va inregistra din cauza initiativei ANRC de a amana cu un an a doua etapa de reducere a tarifelor de interconectare pentru Vodafone si Orange.

Aceste pierderi se vor reflecta si asupra salariatilor Romtelecom fie prin necesitatea unor noi concedieri fie prin reducerea unor drepturi salariale prevazute in contractul colectiv de munca, se aarta in comunicatul al F.S.Tc.Cele sase milioane de euro pe care compania pretinde ca le pierde din cauza ANRC-ului nu reprezinta insa decat aproximativ 25% din drepturile salariale pe care administratia doreste sa le anuleze, a declarat pentru NewsIn Andrei Ioan, presedintele F.S.Tc.

"Problema principala a Romtelecomului este managementul defectuos pe segmentul de marketing si comercial, ANRC-ul este fara indoiala o problema dar nu este nici pe departe cea mai importanta", a precizat Andrei Ioan. Nu vom accepta ca deciziile si politicile gresite ale departamentelor de marketing si comercial sa se reflecte asupra salariatilor, si nu vom renunta la niciunul din drepturile salariale castigate de-a lungul timpului, mai ales ca nu solicitam mariri de salariu ci doar pastrarea unor drepturi deja existente (prima de Paste, de Craciun si de concediu), a mai spus presedintele F.S.Tc.

Protestul de astazi vizeaza ANRC-ul pentru ca negocierea contractului colectiv de munca este in plina desfasurare si pana nu vom avea o forma finala a acestui contract nu avem posibilitatea sa organizam un protest la adresa administratiei, dar acest protest nu va intarzia sa apara in conditiile in care conducerea societatii nu renunta la anularea acestor drepturi salariale, a completat acesta.

Sindicatul liber telecom public, cel de-al doilea sindicat din Romtelecom ca marime, a organizat marti o actiune de protest si a pichetat sediul ANRC, in paralel cu protestul exprimat de FSTc in cadrul conferintei de presa.

"Romtelecom isi reafirma propria pozitia critica fata de politica discriminatorie a ANRC care nu permite Romtelecom sa concureze de la egal la egal cu marii sai concurenti (cei doi operatori dominanti de telefonie mobila si cei doi operatori dominanti de cablu TV).