Daca verifici pe internet cui apartin adresele corespunzatoare numelor vedetelor autohtone, in cea mai mare parte a cazurilor vei descoperi ca acestea au fost cumparate de aceeasi companie: Carpa Enterprises Limited, inregistrata in Cipru. Ca persoana de contact apare Vlad Stan, directorul Vodanet, o agentie romaneasca de publicitate online. Evident, vedetele ale caror domenii au fost rezervate nu au fost contactate de reprezentantii agentiei.

PE SEST

Actiunea s-a desfasurat discret, fara precizari privind motivatiile sau intentiile in aceasta privinta. PR Manager-ul Vodanet, Irina Vochita, ne-a declarat ca nici un fel de informatie legata de acest subiect nu poate fi dezvaluita pana cand nu vor emite un comunicat oficial. Domenii precum cristiantudor popescu.ro, mirceadinescu.ro, andreeaesca.ro sunt deja "luate". Daca vreuna din personalitatile de mai sus ar vrea sa isi faca un site trebuie sa aleaga un alt nume. Evident, exista si varianta de a-si recastiga domeniul respectiv in justitie sau printr-o intelegere cu posesorul actual.

REGULI

In regulamentul registrului de domenii.ro, ROTLD, se mentioneaza ca inregistrarea unui domeniu nu ofera decat dreptul de folosinta asupra sa. Seful Serviciului administrare domenii.ro, Eugen Staicut, ne-a declarat ca pentru litigiile intre persoane fizice rezolvarea se gaseste in justitie. In ceea ce ii priveste, in cazurile unor domenii cu numele unor persoane celebre, ROTLD solicita cumparatorului o declaratie suplimentara in care sa isi asume toata responsabilitatea pentru achizitia efectuata - masura luata mai ales in campaniile electorale.