Potrivit site-ului theolivepress.es, The Daily Mail a publicat o serie de fotografii cu fetita care la numai 10 ani a ajuns mama, cu tatal copilului, care are 13 ani, precum si cu micutul care s-a nascut pe 26 octombrie.

Procuratura din Sevilia analizeaza oportunitatea de a actiona in judecata publicatia britanica, pentru expunerea prin fotografii a unor minori, precum si pentru intrarea fara drept in viata intima a minorei, scrie MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Procuratura din Sevilia a transmis articolul ofensator la Madrid, procurorului general al Spaniei, pentru ca acesta sa decida daca Spania poate actiona de una singura pe cale legala sau daca este nevoie de cooperare internationala in acest caz.

In urma cu o saptamana, María José Segarra, procurorul sef din Sevilia, a solicitat presei sa inceteze publicarea fotografiilor cu casa familiei minorilor, din localitatea Lebrija, anuntand tot atunci ca vor fi luate masuri legale impotriva unui ziar spaniol din Cádiz, care ar fi publicat pentru prima oara fotografii ale copiilor.

Fetita romanca a nascut un bebelus sanatos, intr-un spital din localitatea Jerez din Spania, insa detalii despre identitatea ei, a tatalui copilului si despre sexul micutului nu au fost facute publice, informa The Reader.

Anuntul privind acest eveniment a fost facut de catre ministrul Egalitatii de Sanse, Micaela Navarro, din cadrul Guvernului Regional Andalusia.

Aceasta a spus ca, in principiu, copilul va ramane cu familia sa, insa serviciile locale de asistenta sociala au demarat o ancheta in acest caz.

Ministerul Sanatatii din Andalusia a emis un ordin pentru a proteja identitatea mamei si a bebelusului, refuzand sa comenteze in privinta sexului sau a greutatii copilului. Reprezentantii ministerului au confirmat, totusi, ca atat mama, cat si copilul sunt bine.