Google ar fi demarat proiectul in urma cu cateva luni, insa companiile au oferit putine detalii in acest sens. Cert este faptul ca prototipul pentru o noua interfata pentru televizoare a fost creat, relateaza New York Times. Proiectul, numit Google TV, foloseste cipurile Intel in timp ce Logitech va dezvolta o tastatura care va functiona ca telecomanda, au declarat doua surse apropiate situatiei citate de Bloomberg.

Producatorii asigura ca noua tehnologie le va permite utilizatorilor sa navigheze pe siteuri si retele de socializare precum Twitter, Facebook, Picasa, YouTube, dar si sa vizioneze showuri TV in direct. De asemenea, softul permite accesarea mai multor aplicatii si jocuri de pe internet.

Astfel, Google se va extinde dincolo de principala sa operatiune de cautari online si ar putea concura cu Yahoo, TiVo, Rovi si Microsoft in oferirea de internet catre televizoare. Intel se bazeaza pe piata de electronice pentru consum pentru a spori vanzarile cipurilor Atom, deja existente in netbook-uri. Compania vrea sa introduca cipurile Atom in televizoare, playere Blu-ray si in decodoare TV (n.r. - set top box).

"Acesta este un semn ca internetul se muta dincolo de PC-uri si telefoane mobile, unde Google deja a patruns", a declarat Kurt Scherf, analist al companiei Parks Associates.

Mai multe detalii despre Google TV cititi pe Wall-Street.ro.