Desi nivelul de folosire al internetului in Europa de Est este mai mic decat cel din Europa Centrala, utilizatorii de internet est-europeni sunt cei mai activi pe retelele de socializare online, potrivit Realitatea TV.

In ultima luna, 59% ditre utilizatorii est-europeni chestionati au spus ca si-au actualizat profilul pe retelele de socializare, media europeana fiind de 52%. Pe primul loc in clasament, cu cea mai mare rata de implicare, se afla utlizatorii din Ungaria, cu 65%, tara fiind urmata de Romania cu 61% si Polonia (56%), scrie Newsin.

In plus utilizatorii de internet est-europeni petrec cel mai mult timp intr-o sesiune online. 49% dintre cei intervievati in Ungaria, Polonia si Romania se uita la continut video online, 44% asculta radio in timp real pe internet, 31% descarca muzica si 27% se joaca sau pariaza online.

Totodata, est-europeneii sunt si mai consumatori de divertisment online, 49% dintre cei intervievati in Ungaria, Polonia si Romania uitandu-se la televiziuni sau la continut video online, 44% asculta radioul in timp real pe Internet, 31% descarca muzica si 27% se joaca sau pariaza online, potrivit Wall-Street.

Cercetarea IAB Europ a fost realizata in 16 tari europene, pe un esantion de 32.000 de utilizatori de internet.