"Atunci cand cineva introduce un termen de cautare precum iPhone sau Kindle in motorul de cautare Google News, va vedea reclame alaturi de rezultatele cautarii, la fel ca la o cautare obisnuita pe Google", a explicat unui dintre sefii de proiect, Josh Cohen, pe blogul Google News.

Astfel, o cautare cu termenul "Kindle" va avea ca rezultat articole de presa despre acest instrument de citire a cartilor electronice, dar si link-uri sponsorizate catre site-ul fabricantului sau catre produse concurente.

"Pentru advertiseri, perspectiva de a avea reclame pe un site atat de frecventat cum este Google News, precum si posibiltatea crescuta ca navigatorii pe internet sa dea click pe link-ul potrivit, reprezinta o ocazie importanta, iar acest lucru reprezinta o amenintare pentru presa scrisa", a subliniat Cohen.

Deocamdata, serviciul nu este disponibil decat pentru Google News din SUA, motor de cautare ce furnizeaza rezultate preluate din peste 4.500 de surse, arata NewsIn.

Google Inc. a fost infiintata de doi studenti la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin, in 1998, iar in anul urmator avea deja un capital social de 25 de milioane de dolari.