Potrivit purtatorului de cuvant Nokia, Paul Melin, brevetele disputate cu Apple sunt legate de tehnologii de consolidare a comunicatii si a transmisiei de date.

„Tehnologia foloseste aplicatii de pozitionare si inovatii in configurarea antenei, care imbunatatesc functionarea dispozitivului si economisesc spatiu”, a explicat Melin pentru Tgdaily care a mai adaugat ca „Nokia a fost liderul dezvoltator a multor tehnologii cheie in ceea ce priveste dispozitivele de telefonie mobila. Am facut acest pas pentru a proteja rezultatul dezvoltarii noastre de pionierat si pentru a pune capat utilizarii ilegale a inovatiilor Nokia”.

Casey Johnston de la Ars Technica a declarat ca Nokia este interesata de obtinerea unui procent din vanzarile IPhone si IPad, mai mult decat de castigurile pe care le-ar optine in urma procesului.

“Asta ar oferia Nokia 1 sau 2 procente din vanzarea fiecarui dispozitiv Apple, adica intre 6 si 12 dolari pentru fiecare IPhone si 10 sau 17 dolari pentru fiecare IPad”, a declarat Johnston.