"Nu au fost negocieri usoare. Dincolo de speculatiile care exista, toate deciziile luate au fost in interesul moldovenilor. In afara de ajutorul financiar pe care il primim, vom avea o deschidere din partea celorlalti donatori straini, precum si un semnal de credibilitate pentru investitori", a precizat Vlad Filat, relateaza Jurnal.md, conform NewsIn.

Premierul a adaugat ca marti urmeaza sa fie confirmat in contul Bancii Nationale transferul de 31 milioane de dolari, iar la 8 februarie in contul Ministerului Finantelor urmeaza sa ajunga banii prevazuti pentru buget.

La randul sau, ministrul economiei, Valeriu Lazar, a mentionat ca in curand acordul va fi dat publicitatii, iar printre conditiile negociate cu FMI au fost "demonopolizarea economiei, scoaterea barierelor birocratice din mediul de afaceri".

Fondul Monetar International a aprobat recent programul economic cu Republica Moldova pentru 2010-2012. Acesta prevede acordarea unui imprumut in valoare de 574,4 milioane dolari si este cel mai mare imprumut acordat Chisinaului pana in prezent.

Documentul prevede virarea imediata a circa 93,2 milioane de dolari, iar transele urmatoare vor fi acordate in urma revizuirilor semi-anuale.