"A trebuit sa salvam un sistem financiar al carui faliment ar fi putut agrava lucrurile. A trebuit sa luam masuri fara precedent la inceputul anului 2009 pentru a stabiliza economia", a declarat Obama, pentru ABC News.

"Sunt satisfacut sa vad ca economia a revenit pe crestere si ca perspectivele sunt mai bune pentru 2010", a adaugat el, potrivit Les Echos.

Obama a avertizat, totusi, ca acest inceput de revenire economica "nu face sa dispara nemultumirea si frustrarea resimtite de populatie".

In aceasta ordine de idei, Obama va propune noi reguli pentru limitarea dimensiunii institutiilor financiare si a ariei lor de activitate, cu scopul a reduce riscurile asumate, a declarat un oficial al administratiei, citat de Bloomberg.

Presedintele Statelor Unite va anunta regulile dupa o reuniune cu fostul presedinte al bancii centrale, Paul Volcker. Propunerile vor face parte dintr-o serie de reglementari si vor viza in principal dimensiunea si complexitatea institutiilor financiare, a declarat oficialul, care a preferat sa isi pastreze anonimatul, informeaza NewsIn.

Obama isi reia interesul pentru problemele financiare, in incercarea de a reduce nemultumirile populatiei in legatura cu problemele economice, cu planurile de salvare finantate de contribuabili si cu cresterea profiturilor bancare, in contextul in care somajul a avansat la 10% si deficitul bugetar s-a adancit la 1.400 miliarde dolari.

Propunerile ar putea afecta tranzactiile in cadrul marilor banci americane, precum Goldman Sachs, Morgan Stanley si JPMorgan Chase, a declarat Frederic Dickson, analist in cadrul D.A. Davidson & Co.

Obama urmeaza sa se intalneasca joi cu Volcker si cu secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, inainte de a face o declaratie asupra reformei financiare.