Principalul indicator al OCDE a urcat cu 0,5 puncte in aprilie, pentru a doua luna la rand, desi ramane cu 8,3 puncte mai jos decat nivelul din aprilie 2008, potrivit NewsIn.

"Este inca prea devreme sa spunem daca este un moment de turnura temporar sau de durata", se arata in raportul OCDE. Organizatia subliniaza ca indicii mai puternice privind o revenire sunt in legatura cu Franta, Canada, Italia si Marea Britanie.

In toata lumea par a exista semne, de la vanzarile de case din Statele Unite, la exporturile din China, care arata ca economia mondiala nu mai este in scadere continua, a declarat recent Angel Gurria, seful OCDE.

Economia Statelor Unite va reincepe sa creasca inaintea celei europene, datorita pachetului masiv de stimuli financiari implementat de oficialii de la Casa Alba, conform OCDE.

Recesiunea care a cuprins statele europene este mai severa decat cea din Statele Unite, unde a izbucnit criza financiara, care a dus la cea mai puternica comprimare a economiei din 1945. PIB-ul Statelor Unite a scazut cu 1,6% in primul trimestru, fata de trimestrul precedent.