Potrivit Bloomberg, intarzierea publicarii testelor de stres a urmat unei dezbateri interne in cadrul autoritatilor de reglementare din SUA in legatura cu modalitatea cea mai adecvata de a prezenta pietelor situatia celor mai mari banci americane, informatiile de acest tip fiind in mod normal rezervate inspectorilor bancari.

Detaliile testelor de stres i-ar putea ajuta pe investitori sa inteleaga care banci sunt in situatie mai buna si care au o situatie rea. Bancile din ultima categorie vor trebui sa recurga la ajutor guvernamental pentru a se salva, deoarece investitorii privati le vor evita, scrie NewsIn.

Potrivit editiei electronice a Financial Times, Citi, una din cele mai mari victime ale crizei financiare, ce a fost deja ajutata de trei ori de stat, ar fi primit de la autoritati solicitarea de a-si majora capitalul cu peste 5 miliarde dolari, in timp ce Bank of America ar putea fi nevoita sa converteasca actiuni preferentiale ale guvernului in valoare de 45 miliarde dolari in actiuni obisnuite.