Circa 500 de persoane s-au reunit la Sankt Petersburg, in nord-vestul tarii, potrivit estimarilor politiei, In oras se afla mai multe fabrici de automobile, iar un sindicalist a fost batut in apropiere de domiciliul sau saptamana trecuta, ceea ce a provocat tulburare in randul activistilor locali.

La Moscova, aproximativ 100 de persoane au manifestat in zapada. Alte cateva zeci de protestatari au fost semnalati la Togliatti, in sudul Rusiei, unde se afla principala uzina a constructorului de automobile Avtovaz, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Miscarea de protest a fost lansata de angajatii din sectorul constructiei de automobile, dar mai multe sindicate independente li s-au alaturat, pentru a-si exprima ingrijorarea fata de efectele crizei asupra salariatilor.

Manifestantii de la Sankt Petersburg au scandat sloganuri ca "Muncitorii nu trebuie sa plateasca pentru criza". "Siguranta noastra se afla in mainile noastre. Trebuie sa ne regrupam fortele", a declarat Aleksandr Vinogradov, care conduce miscarea de protest.