"Trebuie sa ne asteptam ca anul viitor sa fie un an al vestilor proaste, cel putin in primele luni", a declarat ea pentru Welt am Sonntag, cerand in paralel companii germane "sa nu concedieze oameni", in pofida recesiunii.

"Am stabilizat pietele financiare printr-o serie de masuri pentru banci, dar trebuie reconstruita increderea si piata interbancara trebuie sa redevina functionala" in Germania, a adaugat cancelarul crestin-democrat.

Guvernul sau de coalitie a anuntat in 4 noiembrie diverse masuri pentru a sustine economia. Acest plan, pe care multi il considera inadecvat pentru relansarea economiei si care urmeaza sa fie supus votului Parlamentului, are ca scop o redresare a situatiei economice in 2010, a subliniat Merkel. Masurile vizeaza si pastrarea locurilor de munca, a subliniat ea sambata, intr-un mesaj video difuzat pe internet.

Merkel a facut apel catre companiile germane "sa nu concedieze personal", in pofida recesiunii si, daca va fi posibil sa "califice" angajatii pentru a pregati o noua perioada de crestere economica.