"Deocamdata 3.269 persoane si-au pierdut locurile de munca din cauza crizei din Ungaria, iar evenimentele survenite pe pietele financiare internationale au amplificat tensiunile pe pietele finaciare ungare in ultimele saptamani", a scris premierul in scrisoarea de 14 pagini, datata in 4 noiembrie, in care a precizat si angajamentele Budapestei pentru a obtine ajutorul institutiilor internationale, citat de AFP.

Mai multe companii, printre care si filiala gigantului american General Electric, au anuntat in ultimele zile desfiintarea unor locuri de munca in Ungaria, a carei economie, bazata in special pe export, are de suferit de pe urma incetinirii activitatii din tarile industrializate.

In 28 octombrie, FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala au anuntat deblocarea unui ajutor exceptional in valoare de 20 de miliarde de euro pentru Ungaria. La randul sau, Banca Centrala Europeana promisese inca de la mijlocul lunii octombrie cinci miliarde de euro, desi tara nu este membra a Zonei euro, informeaza NewsIn.

Pentru a pregati acordul cu FMI, care urmeaza sa fie semnat saptamana viitoare, la sediul institutiei, de la Washington, Gyurcsany a precizat angajamentele Guvernului sau in aceasta "scrisoare de intentie".