In timp ce arhitectura organica se refera la preocuparile legate de natura, ea reprezinta si spiritul uman, depasind simplul act al construirii unui adapost, catre ceva care da forma si intensifica vietile noastre. Arhitectura organica se refera la expresia individualului si totodata exploreaza nevoia noastra de comuniune cu natura.

Folosind natura ca punct de plecare pentru planuri, o cladire sau un design trebuie sa se dezvolte, asa cum creste natura, dinspre interior spre exterior.

Traditia arhitecturii organice
Arhitectura organica este o traditie vie care dezvolta o serie de noi si interesante directii. Nu este o miscare unitara, ci este diversificata, contradictorie si schimbatoare. Numita cateodata "cealalta directie", arhitectura organica a cunoscut o istorie indelungata, incepand cu Grecia Antica pana la Art Nouveau. Arhitectura organica isi are radacinile in pasiunea pentru viata, natura, forme naturale si este plina de vitalitatea lumii naturale impreuna cu formele si procesele ei biologice. Accentuand frumusetea si armonia, liniile curbe cu formele lor expresive sunt solidare cu corpul, mintea si spiritul uman. Intr-o cladire organica bine elaborata ne simtim mai bine si mai liberi.