• Oana traieste in Madrid de patru ani. In prezent, locuieste in in zona Chamberi, insa in ultimii ani a schimbat trei apartamente. “Intre 2006 si 2007 am inchiriat un apartament cu doua camere, la demisol, pentru care plateam o chirie 800 euro/luna plus 80 euro/luna cheltuieli. In perioada 2007-2009 am locuit intr-un duplex (n.r: apartament desfasurat pe doua niveluri), cu patru camere si terasa, amplasat la ultimul etaj. Plateam 2.100 euro/luna, cu cheltuieli incluse”, povesteste ea, citata de Wall-Street.
  • Din 2009 si pana in prezent, Oana a inchiriat o camera intr-un apartament cu cinci dormitoare, la etajul sapte. Chiria variaza intre 450 si 600 euro/luna, in functie de dimensiunea camerei si de facilitati. De exemplu, o camera cu baie proprie costa 600 euro/una, spune romanca.
  • Ana-Olimpia a plecat in Italia in urma cu opt ani. In prezent, locuieste in orasul toscan Lucca, unde a inchiriat o garsoniera cu 400 euro/luna, intr-o cladire recent construita, cu un etaj. Garsoniera sa este amplasata la parter.
  • Tot un roman stabilit in Italia este si Marius, care a parasit Romania acum sapte ani. Marius locuieste in orasul Pescara, din regiunea Abbruzo, intr-o vila cu sapte camere si curte spatioasa, pentru care plateste o chirie de 700 euro/luna.
Spre comparatie, in Romania, in orasul Bacau, o vila cu cinci camere, construita in acest an, este scoasa la inchiriere pentru 1.200 euro/luna.