Cu toate acestea, apartamentele de 3 camere au suferit si ele o apreciere indirecta, gasindu-se la un moment dat foarte aproape de pretul celor de 2 camere, se arata in comunicatul Colliers.

Aprecierea medie de pret fata de perioada premergatoare acestui program este de 15% pentru garsoniere si apartamente de 2 camere, in timp ce pentru apartamentele de 3 camere, cresterea a fost de 5 pana la 10%. Astfel, fata de luna precedenta, preturile au oscilat cu marje intre +5% si -2%.

Daca aparitia programului "Prima Casa" nu a dus la modificari consistente in preturile locuintelor oferite de dezvoltatori in Capitala, in ceea ce priveste locuintele vechi, indicele BREI V arata ca pretul acestora a inregistrat o usoara crestere in intervalul martie - septembrie.

Cea mai mare scadere au inregistrat-o in septembrie preturile apartamentelor din sectorul 6. Aici, pretul/metrul patrat (mp) a scazut cu 2 procente in septembrie, pana la 949 euro/mp. Comparativ cu luna aprilie, preturile din sectorul 6 sunt neschimbate, in schimb, cele din sectorul 3 au inregistrat cea mai mare scadere din toate sectoarele (19%), ajungand in septembrie la 1.105 euro/mp.

Cea mai mare crestere din luna septembrie a fost inregistrata in sectorul 2 (+4%), iar in ultime sase luni, cel mai mult s-au majorat preutrile din sectorul 4 (+7%), se mai arata in comunicat.

In septembrie cele mai scumpe locuinte au fost in sectorul 1 cu 1.612 euro/mp, in timp ce cel mai scazut pret/mp a fost in sectorul 6 al Capitalei.