Cu toate ca tarifele au fost mai mici, gradul de ocupare al capacitatilor de cazare existente a scazut cu circa 20% comparativ cu 2008, se arata in studiul Colliers.

Dar de ce s-a intamplat asta? Deoarece cresterea competitiei dublata de micsorarea cererii, pe fondul crizei, a determinat intensificarea razboiului preturilor intre hotelieri, din teama de a nu scadea nivelul profitabilitatii si al gradului de ocupare, scrie Wall-Street.

Astfel, s-a recurs la reducerea tarifelor. Insa aceasta arma este una cu doua taisuri, deoarece desi pe timp de criza ii tine pe hotelieri pe linia de plutire, odata trecuta criza, "revenirea la tarifele normale va fi una foarte dificila si de lunga durata". "Cele mai mari ajustari au fost facute de unitatile de patru si cinci stele, de pana la 30%", a declarat Malin Malineanu, developement coordonator al Best Western Romania.

Si in Bucuresti tarifele s-au redus. Astfel hotelul de cinci stele JW Marriot Bucuresti are tarifele mai mici cu circa 20%, hotelul de langa Aeroportul Otopeni (Angelo Airport Bucharest) a scazut tarifele cu 31,57%, iar cel mai luxox hotel de cinci stele din Bucuresti, Carol Parc Hotel, a scazut preturile de cazare cu pana la 500 de euro.

Mai multe detalii gasiti aici.