"Cu toate ca am deschis abia in urma cu doua saptamani, au fost inchiriate aproximativ 50% din cele 200 de spatii de lucru pe care le ofera centrul", a declarat Gurtler, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia alegand sa inchiriezi un birou deja echipat cu tot ce inseamna servicii de administrare si mentenata, o companie poate economisi pana la 60% din fondurile destinate amenajarii birourilor.

Inchirierea unei statii de lucru pentru o persoana, cu tot ce inseamna administrarea biroului si servicille de secretariat, costa aproximativ 400 de euro pe luna. Compania ofera de asemenea suport pentru persoanele care lucreaza acasa, precum si posibilitatea de a inchiria cu ora o salaa de sedinte sau birorui complet echipate.

Criza nu a ocolit nici furnizorul de solutii pentru spatii de lucru, astfel ca de la un grad de ocupare al centrului din City Center de peste 90% in decembrie-ianuarie, s-a ajuns la un grad de ocupare de circa 80%, potrivit reprezentantilor companiei.

"Sunetem constienti ca preturile de inchierie a spatiilor conventionale de birouri scad. Criza afecteaza si business-ul nostru. Clientii pe care ii avem deja fac presiuni pentru o renegociere mai avantajoasa a contractelor, altii dispar pur si simplu de pe piata", a declarat Gurtler.