Intrebat daca ANL va renunta la instrumentul "locuinte prin credit ipotecar" in contextul in care bancile au inasprit conditiile de creditare, secretarul de stat a raspuns negativ. "Nu, pentru ca politica Guvernului este sa nu se renunte la credite. Ar fi o tampenie. In schimb, Guvernul poate sa forteze bancile sa fie mai sanatoase la cap, de exemplu. Aici este o chestiune si sa stiti ca se discuta treaba asta", a afirmat Razvan Murgeanu, transmite corespondentul NewsIn.

Oficialul a explicat ca, in prezent, contractarea unui credit ipotecar sau obtinerea unei locuinte sociale de la primarii sunt singurele sanse ale tinerilor de a avea o casa. "Si aici e de discutat, sa vedem daca statul nu se poate implica mai mult. Ma refer la cuantumul de pana in 35 de ani", a adaugat secretarul de stat in MDRL.

In plus, oferta ANL este una mult mai avantajoasa decat cea exista pe piata imobiliara, cel putin pentru familiile tinere, a apreciat Murgeanu. "ANL construieste la niste preturi foarte rezonabile pe piata fata de ce se construia pana acum. Sigur, real-estate-ul, toata partea de dezvoltare, toata partea de locuinte o sa cada, pentru ca este foarte mare oferta si foarte mica cererea", a afirmat oficialul.

Secretarul de stat in MDRL, Razvan Murgeanu, a participat, vineri, la Galati, la semnarea contractului de finantare de catre Uniunea Europeana, prin Programul Operational Regional, a lucrarilor de reabilitare a unui segment de zece kilometri din DJ 253, intre comunele Cudalbi si Baleni din centrul judetului Galati. Drumul face legatura intre DN 25 Galati-Tecuci si DJ 242 Targu Bujor-Fartanesti. Lucrarile costa peste 3,6 milioane de euro si trebuie sa fie finalizate in 24 de luni.