“Criza imobilara exista, o reasezare a preturilor este inevitabila. Ma simt obligat la nivelul vanzarilor sa fac o extindere regionala. Din 2007 am abordat cu seriozitate piata externa, deocamdata facem studii si nu excludem sa intram si in alte domenii care ni se potrivesc”, ne-a declarat Florin Urite, director general Teraplast. In prezent, compania exporta 7% din productie in tari ca Republica Moldova.

Criza financiara a afectat piata constructiilor rezidentiale din Romania, care a asigurat in prima parte a anului o crestere exploziva a cifrei de afaceri Teraplast, impreuna cu prezenta puternica a grupului pe proiectele de canalizare.

Grupul a raportat o cifra de afacere consolidata de 202,76 milioane de lei in primele noua luni ale anului, o crestere de 27% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce profitul net a urcat cu 36,6% in perioada amintita, la 20,69 milioane de lei.

Vanzarile Teraplast, furnizor de tevi, profile, ferestre si granule PVC, au avansat cu 13,54% in primele noua luni ale anului, la 153,7 milioane de lei, crestere sub nivelul avansului inregistrat anul trecut, de 38,15%. Profitul net s-a majorat in perioada de referinta cu 10,06%, la 15,6 milioane de lei.

“Anul viitor ma bazez pe proiectele de infrastructura si nerezidentiale. Prevad o scadere accentuata pe imobiliare”, a mai spus Urite, aratand ca numarul de locuinte noi construite in Romania este departe de nivelul tarilor din regiune, de dimensiuni comparabile.