• Rata de neocupare va creste pe segmentul spatiilor de birouri

In prima jumatate a anului 2008, rata medie de neocupare a stocului existent a fost de circa 2% si chiar sub 1% in zona centrala, iar in partea de nord a orasului procentul de neocupare a fost de aproximativ 3%.

„Pentru urmatorii doi ani, estimam ca rata de neocupare va creste putin, ramanand totusi la un nivel scazut in partea centrala a Bucurestiului. Cele mai bune yielduri in perioada analizata s-au ridicat de la minimum 5,7% in 2007 la 6,5% si se prevede ca acest nivel sa continue pe trendul ascendent pana spre circa 7% la finele trimestrului al patrulea”, afirma reprezentantii DTZ Echinox.

Mai multe detalii aflati aici.

  • Tranzactiile din retail, vedetele investitiilor

In a doua jumatate din 2007 si prima jumatate a anului curent, majoritatea tranzactiilor, respectiv 50,7% din totalul investit, s-au concentrat in segmentul de retail. Sectorul de proiecte mixte a inregistrat o cota de 23,6% din total, urmat de cele privind sectorul spatiilor pentru birouri si spatiile industriale, cu 19,9% si – respectiv – 5,8%, se arata inraportul DTZ Echinox.

„Estimam ca fondurile de investitii vor manifesta mai multa prudenta in privinta luarii deciziilor de achizitionare a unor proprietati scumpe si se vor concentra asupra unor produse capabile de yielduri mai ridicate. Acest comportament precaut va fi o consecinta a instabilitatii pietei internationale din anul acesta”, au spus reprezentantii DTZ Exhinox.

Mai multe detalii aflati aici.