"Deficitul bugetar agreat cu Fondul este de 6,8%", a spus Vladescu. "In ceea ce priveste majorarea impozitelor pe locuinte, ea a fost scoasa din textul Codului Fiscal publicat ieri si va fi publicat maine, fara modificari, intr-o noua ordonanta", a declarat Vladescu, citat de NewsIn.

Consiliul Director al FMI nu s-a intrunit pana acum din cauza propriilor formalitati interne, si "atat FMI, cat si CE, au imbratisat si saluta masurile pe care guvernul urmeaza sa le introduca de la 1 iulie", a declarat, luni, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI.

"Boardul FMI, care se va reuni, sper, in aceasta saptamana - nici nu mai are importanta daca este miercuri sau vineri sau saptamana cealalta, dar, e clar ca intr-un interval foarte scurt de timp acest board se va intruni - va da un semnal foarte clar Romaniei. Aceasta amanare nu este legata de faptul ca nu au fost facute toate lucrurile (de partea romana - n.r.), ci, de anumite reguli care trebuie respectate in Fond vis-a-vis de circulatia documentelor, si asa mai departe. Deci, este o problema interna a Fondului", a spus, luni, Tanasescu, scrie Wall-Street.

Reprezentantul Romaniei la FMI a invitat "la calm" toate fortele politice si publice, precum si mediul privat. "Toate fortele politice, fortele de politica monetara si fiscala, trebuie sa dea dovada de maturitate", a mai spus el.

De asemenea, ministrul de Finante a declarat ca situatia economica se va inrautati in urma majorarii TVA la 24%, inflatia va creste, iar moneda euro va fi tot mai scumpa, si a adaugat ca ministerul lucreaza la noua prognoza de crestere economica ce va fi gata la sfarsitul lunii iulie.

"O noua misiune a FMI va veni la Bucuresti in intervalul 20-23 iulie si vom face rectificarea bugetara in baza cifrelor stabilite la acel moment. Lucram la noua prognoza, insa, in mod cert contractia economica va fi mai mare decat cea anuntata. Vom avea mai multa recesiune, mai multa inflatie si un curs mai mare (leu/euro). Vom avea o ajustare economica de peste 1%. Lucram insa in continuare pe un deficit de 6,8%", a spus Vladescu, citat de NewsIn.

Ministrul Finantelor a precizat ca rectificarea va fi construita pe un nou produs intern brut si nu pe cel stabilit la inceputul anului de 538 miliarde lei, dar ca asteapta sa vada cifrele anuntate de INS pentru primul semestru.