Multi folosesc schimbul valutar al bancilor in care lucreaza, tocmai pentru ca angajatii institutiilor financiare au un curs preferential de obicei. Diferenta dintre cursul de schimb practicat catre clienti si cursul practicat angajatilor poate fi considerabila, atunci cand sunt in discutie sume mari de bani, pentru ca de obicei acestia din urma au spread-ul (diferenta dintre vanzare si cumparare) mult mai mic, iar cursul este foarte apropiat de cel de pe pietele interbancare, scrie Razvan pe blogul sau.

Revenind la cei care nu au aceste facilitati financiare, ei trebuie sa apeleze la casele de schimb sau la ghiseele bancilor, de regula acestia mergand exact la ghiseul bancii la care au credit – adica merg acolo cu RON, schimba banii si apoi platesc rata. Aceasta miscare poate fi insa gresita uneori, pentru ca unele banci vand euro la un curs foarte prost pentru client.

Cei care sunt din Bucuresti recomanda casele de schimb valutar din zona Piata Romana (la Coloane) ca fiind cele care au cel mai bun curs din piata si comision zero. Cei care prefera sa apeleze la banci, trebuie sa stie ca acestea isi modifica cursul EURO/RON de mai multe ori pe zi in functie de cursul de pe piata interbancara, dar si in functie de nevoia bancii respective de euro sau lei din acea zi.

Cititi mai multe pe razvanpascu.ro.